parallax background

Voordelen gastouderopvang

Kleinschalige, huiselijke kinderopvang op maat, met veel persoonlijke aandacht: u zoekt de beste opvang voor hun kind. Een veilige, gezonde omgeving, waar uw kind in goede handen is; kinderopvang op basis van specifieke wensen voor uw kind, werktijden en gezinssituatie. Onze gastouders hebben alle rust en tijd: zo krijgt uw kind de aandacht en zorg die het verdient.

Na uw inschrijving en ons kennismakingsgesprek gaat Small Kids direct voor u op zoek naar een gastouder bij wie uw kind zich thuis voelt. Een vertrouwd gezicht, een gastouder die opvang kan bieden wanneer u dat nodig heeft en waar u, uw gezin en kind behoefte aan hebben.

Small Kids vindt de gastouder die bij u past.
De beste opvang voor uw kind? Steeds meer ouders kiezen voor gastouderopvang. Dat is niet zo vreemd, want de voordelen van gastouderopvang zijn groot!

Misschien weet u al precies wat u zoekt. Een gastouder vlakbij, of in de buurt van uw werk. Waar uw kind zich kan ontwikkelen op een manier die bij hem of haar past, waar het veilig zijn of haar wereldje kan ontdekken. Een plek in de buurt van groen, met ruimte om buiten te spelen; bij een gastouder die veel naar buiten gaat of liefst met dezelfde normen, waarden en achtergrond als u. Opvang in een gezellig groepje met kinderen van dezelfde leeftijd of juist met verschillende leeftijden, of bij een gastouder die alleen uw kind opvangt: alles is mogelijk en juist dat maakt gastouderopvang via Small Kids zo bijzonder.

Wij houden rekening met al uw wensen en gaan voor u op zoek naar de gastouder die optimaal past. Ook de ontwikkeling van uw kind is bij ons een punt van aandacht. Wat doet hij of zij graag tijdens de opvanguren? Heeft uw kind hobby’s, talenten of specifieke zorgbehoeften? Wij doen er alles aan om uw ideale kinderopvang te realiseren.

Misschien bent u nog zoekende. Wat is goed voor mijn kind? Zeker bij een eerste kindje komt er veel op u af. U wilt zeker weten dat het goed zit en met een gerust hart kunnen werken. Dat begrijpen wij als geen ander. Daarom helpen we u ook onderzoeken wat werkelijk belangrijk voor u is. En daar nemen we alle tijd voor.

De aanwezigheid van televisie of huisdieren; individuele opvang of een gezellige groep. Culturele en religieuze achtergrond, verantwoorde spelmaterialen. We nemen alles mee om ervoor te zorgen dat uw kind op de plek komt die het beste past.

Ook voor kinderen met specifieke zorgbehoeften of gedragsproblemen hebben wij professioneel opgeleide gastouders in Utrecht en omgeving.

Opvang buiten reguliere tijden en opvang aan huis

Geen enkele vorm van kinderopvang is zo flexibel als gastouderopvang en dat maakt het combineren van gezinsleven, werk of studie een stuk gemakkelijker. U kunt individuele afspraken maken met uw gastouder in Utrecht en bepaalt helemaal zelf wanneer u uw kind haalt en brengt. Voor school en na school, ’s avonds, ’s nachts of in de weekeinden.

Is u halen en brengen lastig? Of heeft u liever opvang aan huis zodat uw kind in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving kan blijven? Geen enkel probleem: wij gaan voor u op zoek naar een gastouder die bij u thuis komt.

Voordelen gastouderopvang

De beste opvang voor uw kind? Steeds meer ouders kiezen voor gastouderopvang. Dat is niet zo vreemd, want de voordelen van gastouderopvang zijn groot!

Een gastouder stemt aandacht, zorg en dagelijkse activiteiten geheel af op de behoeften van ouders en kind, zodat uw kind, zich optimaal kan ontwikkelen, in een veilige en huiselijke omgeving. Waar en wanneer u opvang nodig heeft.

U kiest zelf de gastouder waar u zich goed bij voelt en weet zo altijd precies wie er voor uw kind zorgt als u aan het werk bent. Fijn voor uzelf én voor uw kind; steeds hetzelfde gezicht biedt veiligheid en vertrouwen.

Een gastouder heeft alle tijd en ruimte om veel persoonlijke aandacht aan uw kind te besteden. Dat zorgt ervoor dat uw kind zich al snel op zijn of haar gemak voelt. Het voelt zich gezien en gewaardeerd.

Geen enkele vorm van kinderopvang is zo flexibel als gastouderopvang. U maakt persoonlijk afspraken met uw gastouder; een gastouder is ook beschikbaar tijdens minder reguliere uren. Ook opvang bij u thuis is mogelijk.

Gastouderopvang is een officiële vorm van kinderopvang.

De voordelen op een rijtje:

  • Opvang waar en wanneer u wenst
  • Betrokken en betrouwbaar
  • Op basis van individuele afspraken
  • Ook in de avonds, ’s nachts of in de weekeinden
  • Opvang bij de gastouder of bij u thuis
  • Stabiliteit in het gezin
  • Uw kind voelt zich thuis
  • Altijd een vertrouwd gezicht
  • Meer rust en welbevinden
  • Regelmatig evaluatie
  • Kleinschalig en aanpast een specifieke behoeften
  • Een veilige basis: emotioneel en fysiek
  • Professionele kinderopvang dicht bij huis of werk
  • Financieel aantrekkelijk

Small Kids staat garant voor de beste opvang voor uw kind. Al onze gastouders voldoen aan de strengste eisen op het gebied van veiligheid en hygiëne en zijn professioneel opgeleid. Pedagogische vaardigheden, zorgzaamheid en liefde voor uw kind staat bij onze gastouders voorop.

Wat kost een gastouder

Gastouderopvang is goedkoper dan andere vormen van kinderopvang. U betaalt alleen voor de uren die uw kind daadwerkelijk bij de gastouder is. Opvang via een erkende gastouder verloopt altijd met tussenkomst van een gastouderbureau. U betaalt zowel een tarief voor de gastouder als voor het bureau. Deze bedragen vormen samen uw totale opvangkosten waarvoor u kinderopvangtoeslag kunt aanvragen.

Uurtarief gastouder

Gastouders die uw kind bij hen thuis opvangen, werken op basis van een uurtarief. Hier zijn geen standaardtarieven voor. U bepaalt samen met de gastouder de vergoeding per uur en eventueel per kind. Tarieven liggen gemiddeld tussen €5,00 tot €7,00 per uur per kind en kunnen afhankelijk zijn van het aantal kinderen dat de gastouder opvangt: gaat het alleen om uw kind, of past de gastouder op meerdere kinderen tegelijkertijd.

Voor het vinden van een gastouder en de bemiddeling berekent Small Kids in tegenstelling tot sommige andere gastouderbureaus geen kosten, ook geen inschrijfkosten. U betaalt alleen bureaukosten vanaf het moment dat de opvang van start gaat.

Neem contact met ons op voor het berekenen van uw totale opvangkosten.

Landelijk Register Kinderopvang

Al onze gastouders zijn geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Ook Small Kids zelf heeft een LRK-registratie. Wij hechten hier veel waarde aan.

  • U heeft als ouder de zekerheid dat uw kind in professionele, vertrouwde handen is en dat de gastouder een fijne en veilige omgeving biedt.
  • Registratie bij het LRK is noodzakelijk om kinderopvangtoeslag te kunnen aanvragen.

In het Landelijk Register Kinderopvang staan alleen kinderopvangvoorzieningen, opvangprofessionals en organisaties zoals gastouderbureaus die voldoen aan de kwaliteitseisen die de overheid aan kinderopvang stelt. Daar horen niet alleen veiligheidseisen bij, de overheid kijkt bijvoorbeeld ook naar opleidingsniveau en voert hier regelmatig controles op uit bij de geregistreerde kinderopvangvoorzieningen. Dankzij de registratie in het LRK kunt u voor de volle honderd procent vertrouwen op Small Kids en onze gastouders. Registratie in het Landelijk Register Kinderopvang garandeert u:

  • Een professionele, betrouwbare gastouder
  • Opvang in een gecontroleerde, veilig omgeving.
  • Een gastouder die oog heeft voor de zorg en aandacht die uw kind nodig heeft
  • Zekerheid over kwaliteit van de kinderopvang
  • Erkende opvang die voldoet aan alle kwaliteitseisen
  • Gastouder getoetst op pedagogische vaardigheden en opleiding
  • Gebruik maken van de kinderopvangtoeslag

U kunt registraties zelf checken op www.landelijkregisterkinderopvang.nl.

Pedagogische visie Small Kids

Al onze gastouders vangen uw kind met liefde op. In een omgeving die veilig en schoon is. Small Kids houdt streng toezicht op kwaliteit, veiligheid en hygiëne. Onze gastouders zijn niet alleen betrokken, zorgzaam en flexibel, zij zijn ook professioneel opgeleid en voldoen vanzelfsprekend aan alle beroepskwalificaties. Small Kids beoordeelt gastouders daarnaast op ervaring, opleiding, (pedagogische) vaardigheden en competenties, met ons pedagogisch beleidsplan als leidraad.

Pedagogisch beleid

Ons pedagogisch beleid is gebaseerd op de pedagogische kaders die het Nederlands Jeugd Instituut en het Bureau Kwaliteit Kinderopvang hebben opgesteld met betrekking tot veiligheid en welbevinden, spelen, leren en de wereld ontdekken, leren omgaan met anderen en sociale relaties en de ontwikkeling en het overdragen van waarden en normen.

Gastouder vinden

Tijdens een eerste, vrijblijvend kennismakingsgesprek brengen we in kaart wat u en uw kind nodig hebben en wat u van de gastouder verwacht. Vervolgens zoeken wij de gastouder die daar precies bij past. Vinden wij niet direct de juiste gastouder bij degenen die bij ons zijn aangesloten, dan plaatsen wij een advertentie.

Kennismaken met gastouder

Wanneer wij één of meerdere geschikte gastouders hebben geselecteerd, maakt u een afspraak voor een kennismakingsgesprek met de gastouder van uw keuze. Is dit de gastouder die u zoekt, dan volgt een gesprek met u, de gastouder en Small Kids om alle praktische zaken te regelen en op papier te zetten.


Zelf gastouder gevonden

Heeft u zelf een gastouder gevonden, bijvoorbeeld binnen uw eigen netwerk? Dan kunt u zich samen inschrijven bij Small Kids. Inschrijven bij een gastouderbureau is belangrijk in verband met de registratie bij het Landelijk Register Kinderopvang (LKR). Deze registratie is noodzakelijk voor de kinderopvangtoeslag en het toetsen van de kwaliteitseisen waaraan iedere gastouder moet voldoen. Gastouders in spe helpen wij om de juiste kwalificaties te behalen, zodat zij zich kunnen registeren.
Aan de slag als gastouder

Oudercommissie

De dienstverlening van Small Kids gaat verder dan alleen het regelen van alle praktische zaken. We begeleiden u en onze gastouders bij alles wat met gastouderopvang te maken heeft. U kunt met al uw vragen en eventuele zorgen bij ons terecht. Ook hebben wij een oudercommissie die adviseert over ons pedagogisch beleid, de regels op het gebied van veiligheid en gezondheid, de klachtenregeling, enzovoort. De commissie is er ook voor vragen die leven bij zowel u als ouder als bij onze gastouders.

Inschrijven ouder

Inschrijven